Duudsonit aktiviteettipuisto

Vaikka helle hivelee ja kesä on vieläkin kauneimmillaan lapset eivät aina jaksa arvostaa tuota kaikkea yhtä suurella kunnioituksella kuin me aikuiset. Tänään tarjosin kolmikolleni ohjelmavaihtoehdoiksi  rantaretken tai sisäpuiston. Arvatkaapa vain kumman he valitsivat.

Pääkaupunkiseudulle tuntuu ilmaantuvan joka vuosi uusia ja entistä hienompia sisä-aktiviteettipuistoja. Viime kesänä seikkailimme Ruoholahden hurjan hienossa Hop Lopissa, sekä Vantaan ja Espoon Super Parkeissa. Nyt kävimme kokeilemassa Kauppakeskus Isoon Omenaan ilmestynyttä Duudsonit Aktiviteettipuistoa, joka tarjosi oivat puitteet monipuoliseen kiipeämiseen ja pomppimiseen. Vancouverissa vastaavanlaisia sisäpuistoja ei löydy lainkaan (luullakseni järjettömän kalliiden kiinteistöhintojen johdosta), joten Suomen lomillamme käymme mielellämme testailemassa tällaisiakin paikkoja.




Kauppakeskusten yhteydessä tällaisissa puistoissa on todellakin ideaa. Vanhemmat voivat hoitaa shoppailut ja ruokaostokset kaikessa rauhassa samalla kun lapset purkavat ylimääräistä energiaa. Olisi mielestäni todella toimiva konsepti myös meidän nykyisessä kotikaupungissamme, mutta jostain syystä tällaista ei meidän huudeiltamme tosiaankaan löydy.




Duudsonien puisto oli hienon näköinen, mutta ehkäpä vähän pienemmille lapsille suunnattu, eikä aktiviteettipuoli mitään erityisen uutta ja ihmeellistä sisältänyt. Tilaa temmellykseen riitti, mutta esim tuo kuvissa näkyvä köysirata olisi voinut lasten mielestä olla pidempikin. Koripallokenttä oli poikien iloksi tyhjillään, mutta trampoliineilla riitti tunkua jonoksi asti. Ei hullumpi paikka, mutta luulen että Ruoholahden Hop Lop vie edelleen voiton.

Comments

Popular posts from this blog

Eksjö - herkullisen pikkukaupungin metsästys

Relove

Cafe Birgitta ja viimeisten päivien kiireitä