Punaisen flown metsastys


Sanottakoon, etta tunsin kerrankin olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan pienessa punaisessa mekossani:) Punainen tuntuu nyt olevan täällä trendikkäässä Suomessa tosi kova sana. Näin myös näköjään Flow:ssa. Punaista hehkuvat teltat, kadut ja baarit saivat uinuvan keski-ikäisen bilemieleni hyrisemään tyytyväisyydestä. Toki väliin mahtui myös kiertoajelu vihreään Gin Tonic baariin... 



Joskus nuoruusvuosinani vietin aikaa Ruotsissa kesätöiden merkeissä. Ihailin pitkiä ja hoikkia ruotsalaisia, jotka kaikki pukeutuivat sinä kesänä valkoiseen takkiin ja leviksiin. Suomessa taidettiin vielä niihin aikoihin olla tuulipukukansaa... Mutta nyt kuljen kaupungin katuja samanlaisen ihailun ja ihmetyksen vallassa. Suomalaiset ovat muotitietoisia ja pukeutuvat hyvin! Juu, huomattavasti paremmin kuin maanläheisessä jooga-Vancouverissa. Mutta helsinkiläisestä katukuvasta voi myös silmänräpäyksessä havaita sen kesän trendivärit ja suosituimmat vaatekappaleet. Kerran kesässä vierailevana voin suorastaan pitää kalenteria kunkin vuoden "it" jutuista. Viime kesänä se oli vanha roosa sekä maastokuvio. Sitä edellisenä kesäsänä kaikilla oli musta nahkatakki.



Vancouverissa muotivirtaukset virtaavat kaduilla huomattavasti hitaammin. Niiden liikettä tuskin edes havaitsee. Katukuvaa huomioimalla on vaikea saada selvyyttä siitä onko maailmassa olemassa muutakin tyylisuuntausta kuin joogahousut ja "active wear". Ensimmäisenä Kanadan vuotenani myöskin pelästyin omaa värikästä garderoobiani ja kipitin kiltisti kauppaan haalimaan harmaata. Halusinhan tietysti solahtaa joukkoon, enkä näyttää ulkomaan ihmeeltä. Mutta omaksi tyytyväisyydekseni oma värinhimoni vei lopulta voiton ja harmaa väistyi vaatekaapin hyllyiltä. Aloin tuntea oloni varmaksi Kanadan seurapiireissä ja uskalsin taas olla oma itseni. Seurasin suomalaista mediaa ja pysyin jotakuinkin ajan tasalla siitä, mitä kujeita kotimaan vaatescenessä oli tekeillä.



Mutta todellisen tilanteen huomaa vasta tänne saavuttuaan. Vaatekauppojen houkuttelevat hyllyt tarjoilevat innovatiivisia housujen mittoja, jääräpäisesti sesonkiin kuuluvia kuoseja, tankokaupalla toistuvia kaulusten malleja ja väri-ihanuuksia, jotka avaavat silmät sille mikä on oikeasti hyvän näköistä. Muutaman päivän tuijottelun jälkeen oudotkin ilmiöt alkavat vaikuttaa upeilta. Uutuuksia vilisevät kauppakeskukset ja trenditietoisten ihmisten valtaamat kaupungin kadut saavat uskomaan siihen, että vaatekaapin sisältö olisi jälleen uusittava.



Olemmeko siis todella muodikkaita vai mahdollisesti muodin orjia? Kuinka riepujen, strassien, kiilakorkojen ja platformien piinkova bisnesmaailma kerta toisensa jälkeen onnistuu salavihkaisesti syöttämään tajuntaamme juuri sen hetken ihanuudet ja ne viime sesonkiset alkavat nopeasti tuntua kyllästyttävän vanhoilta. Kuinka pastellisävyjä rakastava mieleni onkin yhtäkkiä myötämielinen kirkkaan punaiselle? Koska se tapahtui ja minkälaista psykologiaa tai salaliittoteoriaa siihen vaadittiin?



Todelliset muotigurut vannovat tietenkin klassisten valintojen nimeen. Parempilaatuiset brändit ja tarkkaan harkitut toisiinsa sopivat asukokonaisuudet kestävät ajan kulutusta ja muotimaailman oikkuja. Mutta tuuliviirinen mekkoja rakastava mieleni kaipaa kuitenkin usein vaihtelua ja sitä saa nettikaupoista ja shoppailumaastoista. Itsetutkiskelun tuloksena saatan myös myöntää olevani varsin helposti mainonnan vaikutuksille altista sorttia... 



Hyvin pukeva ja omiin kurveihin istuva asustus tuo iloa ja itsevarmuutta päivään. Parasta on se, jos voi tuntea olonsa helpoksi ja tilanteeseen sopivaksi asussa, jonka on päälleen valinnut. Ja luulisin että näin tapahtuu juurikin olemalla edes jossain määrin muodin mukainen. Siispä tänä kesänä punainen. Kuten Flow. 

Comments

Popular posts from this blog

Eksjö - herkullisen pikkukaupungin metsästys

Relove

Cafe Birgitta ja viimeisten päivien kiireitä